fbpx

Bronzen beeldje moeder en kind

Moeder en kind beeld

Mijn favoriet

Het bronzen beeldje van moeder en kind staat voor mij met stip op 1 wanneer ik word gevraagd naar mijn favoriet en wel hierom.

Goedbedoelde adviezen

Ik weet niet hoe het bij jullie zat maar tijdens mijn zwangerschappen werd ik doodgegooid met goedbedoelde adviezen en clichés. Zodra je een zichtbaar buikje hebt is het hek van de dam. Het omaatje op straat dat je staande houdt om je op het hart te drukken hoezeer de tijd vliegt, de ervaren moeders om je mee te nemen in hun opgedane kennis en wijsheden of de (zelfbenoemde) sportguru’s die je willen vertellen hoe je kunt zorgen dat je er een maand na je bevalling weer bijloopt als Doutzen.. om er maar eens een paar te noemen.

Moedermaffia

Is bovenstaande voor jou herkenbaar en verheug jij je op het moment dat je baby er is omdat je dacht hiermee van deze adviezen af te zijn? Think again. Zodra je baby er is staan ze nog net niet in rijen klaar om je te vertellen wat je met jouw baby wel- en vooral niet moet doen; de moeder maffia. Hoezeer ze ook worden gehaat door het gros van de moeders, volgens mij maakt iedereen zich er zelf in min- of meerdere mate wel eens schuldig aan.

Bril naar het verleden

Nu ben ik geen psycholoog, maar ik denk dat er een hele logische en best aandoenlijke reden is dat wij vrouwen dit doen. Volgens mij is het moment dat je van de meeste adviezen af bent, namelijk het moment waarop je jezelf er af en toe op zult betrappen nieuwe moeders de les te lezen. Waarom? Weemoed. En hormonen trouwens, heel veel hormonen. Ik moet de eerste kinderloze vrouw nog ontmoeten die mij overlaadt met tips. Die vertelt hoe de tijd vliegt, hoe lang ik borstvoeding moet geven of hoe hoog mijn peuter het trappetje mag beklimmen.

Volgens mij kijken vrouwen naar jou en je kind met een soort bril naar het verleden. Ze zien niet jouw kind. Ze zien de bij hen reeds vervlogen tijden, want ach wat vliegt de tijd.

Tastbaar voor altijd

Dit is de reden dat ik het vastleggen van herinneringen in een bronzen beeldje zo waardevol vind. Het vervliegen van de tijd en de momenten die nooit meer terugkomen. Het bronzen moeder en kind beeldje is echt tijdloos. Wanneer ik naar mijn eigen beeldjes kijk is dit mijn roze bril naar het verleden.

Voor mij natuurlijk makkelijk praten. Met ons mooie bedrijf kan ik niet alleen moeder en kind maar werkelijke iedere fase van mijn kinderen vereeuwigen. Geloof me, dat doe ik.

Ik kan me zo goed voorstellen dat ik dit straks doorgeef aan mijn meiden en dat zij op hun beurt misschien gelijkenissen zoeken met hun eigen kinderen. Evengoed kan ik me trouwens voorstellen dat ze mij dan dat irritante omaatje vinden, maar dat terzijde.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Wij respecteren uw privacy en verwerken uw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

1. Bedrijfsgegevens

Naam bedrijf: 3D scan Haarlemmermeer Website: http://www.gravida.nl/ Inschrijfnummer KvK: 73986178 BTW-nummer: NL148848515.B02

2. E-mailadres

a. Wij kunnen u, in het kader van een gesloten overeenkomst, aanbiedingen doen over soortgelijke producten en diensten, mits u bij het verstrekken hiervan geen verzet heeft aangetekend. De mogelijkheid tot het aantekenen van verzet is vermeld bij het moment van het verstrekken van uw gegevens. Bovendien wordt u in elke communicatie de mogelijkheid geboden om onder dezelfde voorwaarden verzet aan te tekenen tegen verder gebruik van uw e-mailadres.

3. Postadres

Wij gebruiken uw postadres alleen voor het verzenden van producten die u hebt aangevraagd.

4. Telefoonnummer

Wij gebruiken uw telefoonnummer niet voor commerciële doeleinden.

5. Overige persoonsgegevens

Overige persoonsgegevens verwerken wij alleen (door middel van cookies, het uitlezen van randapparatuur of anderszins) indien: 1. de gegevensverwerking noodzakelijk is voor: a. de uitvoering van een met u gesloten overeenkomst; b. de goede invulling van een publiekrechtelijke taak; c. de behartiging van ons gerechtvaardigd belang (tenzij uw belang of fundamentele rechten en vrijheden boven dit belang prevaleren), of; 2. u toestemming heeft gegeven voor de verwerking bij het verzamelen hiervan. Wij bewaren uw gegevens in ieder geval niet langer dan noodzakelijk is voor de verwerking van de doeleinden waarvoor deze zijn verzameld.

6. Bijzondere persoonsgegevens

De verzamelde informatie wordt alleen intern gebruikt en wordt niet doorgegeven aan andere organisaties

7. Veiligheid overdragen en ontvangen van gegevens

a. Als wij uw gegevens overdragen of ontvangen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector;

8. Veiligheid opslag van gegevens

Veiligheidscriteria a. Wij slaan zo min mogelijk gegevens van klanten op en zorgen ervoor dat er in onze database helemaal geen bijzonder gevoelige persoonsgegevens worden bewaard, tenzij dit niet anders kan.

9. Toegang tot uw gegevens

Op verzoek doen wij aan bezoekers van onze website mededeling over de persoonsgegevens die van hen worden verwerkt. Eventuele onjuiste gegevens kunnen worden verbeterd, aangevuld of verwijderd. Als u toegang wenst tot deze informatie, of uw persoonlijke gegevens wenst te verbeteren gelieve u contact met ons op te nemen op onderstaand adres.

10. Contact

Als u wenst te reageren op onze Privacy Policy, kun u contact opnemen: a. Op het volgende e-mailadres: info@gravida.nl Dit privacy beleid kan te allen tijde gewijzigd worden. Deze wijzigingen zullen wij hier publiceren en in voorkomend geval zal u hier per e-mail van op de hoogte worden gesteld.
Save settings
Cookies settings