3D Print van jouw zwangere buik

3D printen is heus niet alleen voor nerds!

Toen ik ‘thuis’ (ik ben 35, maar hey thuis is thuis) vertelde dat ik 3d print voor de zwangere buik ging maken was mijn vader, de ICT leraar, in z’n nopjes. Net als alle andere ICT’ers horen zij alleen het 3D printen.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Sinds we in een winkelpand zitten zien we een opmerkelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Techniek vs. eindproduct. Waar Jessica en ik inmiddels volleerd 3D nerds zijn, was het ons in het beginsel uiteraard ook te doen om het eindproduct: de 3d print van de zwangere buik. In de winkel moet de glazenwasser standaard maandelijks komen voor de etalage waar onze printers staan. Mannen bevuilen onze ramen met neus- en vingerafdrukken in totale fascinatie voor de printers. Vrouwen komen binnenlopen om naar het eindproduct te kijken, wel zo gezellig.

Vrouwen

Omdat wij onze beeldjes van A tot Z zelf maken moesten we allereerst het 3D printen volledig eigen maken, dat is dus niet makkelijk! Ik herinner me de eerste keer dat Jessica en ik gekluisterd waren aan onze eerste 3D printer. Ok, dit wordt een 3d print van een zwangere buik maar deze hoop noodles komt nog niet erg in de buurt.
We hebben er wel een goede eerste Instagram post uitgehaald, waarop het leek alsof ik mijn nog-niet-zo-lang-geleden-geboren dochter zojuist had geprint. Vrouwen.

Het eindproduct; 3D Print zwangere buik

Veel vloeken, genoeg noodles om mijn gezin de komende jaren te voeden (ware het niet dat de foute prints niet eetbaar zijn) en cursussen verder wist ik eindelijk mijn eerste succesvolle eindproduct te printen; de wijnfles sleutelhanger voor Jessica’s verjaardag. Ah, je had iets anders verwacht? De eerste 3d print van een zwangere buik was pas een ruime week later. Ons eerste scanmodel, de paspop, staat nog steeds te shinen in de kleedruimte in Hoofddorp.

Inmiddels zijn we gelukkig een stuk verder en printen we met plezier en moeiteloos jouw zwangerschapsbeeldje, moeder en kind, gezinnen en noem maar op.. maar die wijnfles houdt een speciaal plekje in onze harten. De baby ook.

0
    Winkelwagen